Glass Buildings

Over5ersport

Mijn naam is Kirsten Pheifer, trainster en oprichter van 5ersport. Ik ben helemaal sport-minded. In 2010 ben ik  begonnen met de opleiding Sport en Bewegen met het profiel Buurt, Onderwijs en Sport. Daarna ben ik verder gaan studeren als Sportkundige met de minor Actieve en Gezonde Leefstijl. Tijdens deze twee opleidingen heb ik kennis opgedaan met verschillende doelgroepen, beperkingen en ziektebeelden.

 

Mijn passie is mensen laten ervaren dat bewegen en/of sporten leuk kan zijn! Dit doe ik door o.a. bootcamplessen te geven in het Oosterpark in Groningen en fitnesslessen aan 55 plussers in Drachten. Dat gaat op een laagdrempelige manier waarbij de groepsdynamiek en sociale contacten een grote rol spelen. 

Ik vind het belangrijk dat iedereen kan sporten. Ik zal je uitleggen waarom.

Het is mijn streven om mensen dagelijks te laten bewegen en sporten met plezier

Sporten is natuurlijk gezond maar ook super leuk. Door te sporten zie je er beter uit. Je voelt je lekkerder als je hebt gesport. En sporten bestaat niet alleen uit afzien op een loopband in een zwetende sportschool, sjorren aan gewichten met oordopjes in. Dit motiveert je niet, en daardoor geef je het snel op. Terwijl sporten echt heel leuk kan zijn.

Bij mijn lessen staat plezier centraal. Natuurlijk gaan we sporten. En ja, dat kan spierpijn opleveren. Maar nooit té vermoeiend, want je mag meedoen op jouw niveau. Wil je helemaal stukgaan, dan mag dat. Doe je het wat rustiger aan, dan mag dat ook. Want hé: je bent actief bezig, en dat is al beter dan op de bank liggen. Je doet het voor jezelf, niet voor mij.

Ik vind het ook belangrijk om veel sociaal contact te creëren tijdens de lessen. We beginnen daarom ook vaak met gezellig bijkletsen. Zo leer je elkaar kennen, kun je vriendschappen opbouwen en motiveren we elkaar om er volgende week weer te zijn.

5ersport onderscheidt zich op die manier van sportscholen, personal trainers en andere bedrijven. Sport moet voor iedereen mogelijk zijn en daarom ook voor jou!